dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2433.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62726.85$

Bilal Yıldırım ve Yeniden Refah Partisi

02 Nisan 2024, Salı 03:01
Bilal Yıldırım ve Yeniden Refah Partisi

Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki, Yeniden Refah Partisi bu seçimlerin mutlak galibidir.
Ak Parti iktidarında ve Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir lider başta iken, ona rağmen, ona muhalefet ederek, muhafazakâr, dindar bir partinin ilk defa bu kadar oy alması hayal bile edilemezdi!. Ak Partinin kalesi konumunda olan Şanlıurfa'yı alması mucize gibidir. Yozgat gibi bir ili alması, çok büyük bir başarıdır. Onlarca ilçe ve belde belediyelerini alması muhteşem bir başarıdır.

Bu başarı, şüphesiz vefakar, samimi, davasına inanan teşkilat mensuplarının sayesinde gelmiştir. Yeniden Refah Partisi 2023 seçimlerinde Malatya'da kimsenin beklemediği oyu alarak Türkiye'de ses getirmiştir. Böylece parti iyi bir ivme kazanmış, moral bulmuş, bugünkü başarısına da Malatya basamak olmuştur. 

Şimdi Malatya'da bazı haber siteleri ve sosyal medya mecralarında alışık olduğumuz bazı başlıklar atılmış!!!;
"Bilal Yıldırım balonu söndü" "Bilal Yıldırım istifa edecek" "Bilal Yıldırım teşkilatıyla kötü oldu" vs vs... Bunları okuyunca, çok da şaşırmadım!.

Bu başlıklar altında yazılanların bir kısmı doğrudur elbet!. Bilal bey kendisi de hatalar yapmıştır, teşkilatı da. Benim de kendisinden beklemediğim tasarrufları olmuştur.

Ama şu bilinmelidir ki;
Bilal YILDIRIM daha çok genç ve dinamik bir siyasetçidir. En önemli eksiği tecrübesidir. Çalışkan, davasına inanmış, bu uğurda canıyla birlikte malını da esirgemeyen biridir. 

Bir yerde birisi çilenin hepsini çekerse, maddi tarafını da tek başına karşılarsa, başkasına kolay kolay güvenmez, hep kendi dediğini yapmak ister. Bilal bey de bu kadarını yapmış olabilir. Gördüğüm kadarıyla da teşkilat içinde istişareye önem veren biridir. Uygulamada eksiği var mı bilemem!.

Evet, Bilal YILDIRIM kaybetti. On ay önce aldığı oylarını da egale edemedi. Ama on ay önce ne kazanmıştı ki bugün kaybetti diye manşet atalım!?. Büyükşehir Belediyesi kendisideydi de şimdi mi kaybetti!?
Hayır, on ay önce aldığı oyları bu seçimde Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken alamadı sadece. Totalde il ve ilçelere baktığımızda 64600 civarında oy alarak yine oyunu %60 arttırmıştır. Dolayısıyla başarısızlık olmadığı gibi, istifa edecek bir durumun da sözkonusu olmadığını düşünüyorum. 

Bu seçimden en çok o istifade etmiş olmalı!. Bu seçim ona iyi bir doktora tezi olmuştur. Malatya'da siyaset başka yere benzemez. Bilal YILDIRIM gelecek vaad eden bir siyasetçi olacaktır inşaallah. Ama tecrübeye, zamana ihtiyacı vardır. Dostlarını, abilerini ve siyasi büyüklerini de dinlemeli, önemli dersler almalı, vücut dilini öğrenmeli!..

Ben kendisini tebrik ediyorum. Başkası onun yerinde olsa bu son iki yılda bu risklere giremezdi. 
Erbakan hocamızın davasına sahip çıkmış, emanetini korumuştur. İstenilen başarı da zamanla ve Allah'ın dilemesiyle olacaktır. Kendisi de eminim ki sonuçtan iyi ders çıkarmıştır!.

Bazı kardeşlerimiz bu seçimi kazanacağını düşünüp büyük bir beklenti içerisine girerken, aslında kendi zaviyelerinde şunu hayal ediyorlardı; Bilal Yıldırım kazanıp Ak Parti teşkilatına ders verecek ve böylece Selahattin Başkanı aday yapmamanın intikamını almış olacaktı!. 
Peki madem öyle düşündünüz de, neden canla başla bir Malatya çalışmadınız!?. Niye oy vermediniz!?.

Unutulan şey ise şudur;
Burası Malatya ve burada her zaman iktidarla yarışırsınız. Türkiye'de Ak Parti biter, son kale Malatya o zaman düşer. Bir iktidar varken başkasının Malatya'da kaleyi fethetmesi görülmemiştir...

Bilal YILDIRIM bir seçimde harcanacak, kenara itilecek, sahipsiz bırakılacak biri değildir. İnşaallah ileride çok daha güzel siyasi başarılar elde edecektir. Onun samimiyeti, davasına bağlılığı ona başarıyı da getirecektir İnşaallah.
Milli Görüş davası için, Erbakan hocamızın emaneti için, geçen seçimde, bu seçimde ve tüm zamanlarda yaptığı her fedakârlık için Yeniden Refah Partisi ona müteşekkirdir.

Malatya değerlerine sahip çıkmalı, son zamanlarda siyaset fakiri haline gelen şehri zenginleştirmelidir. Malatya’dan Ankara'ya, oradan da Türkiye'ye yön veren Malatyalı siyasilerimiz olmalı!. Malatya, Türkiye siyasetine yeniden damga vuracak isimler yetiştirmelidir. 

Bu şehirde siyasi figür olabilecek çok az insan vardır. Umut vaad edenleri sahiplenelim, koruyalım, önlerini açalım. Malatyalı her partide olsun. Bu dönem bizim buna daha çok ihtiyacımız vardır. 
İnönü, Hamit FENDOĞLU, Turgut ÖZAL, Yusuf Bozkurt ÖZAL, Recai KUTAN, Oğuzhan ASİLTÜRK, Hasan Celal GÜZEL...
Ne güzel demi!?. Her birisi ayrı ayrı siyasi parti ve ideolojiden. Onlardan iftiharla bahsediyoruz. Malatyalıyız derken o isimlerin gururunu taşıyoruz. Gelin bu mirasa hep beraber yeniden talip olalım...

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"