dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.91
  • ALTIN
    2428.0
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62380.12$

Kalbur üstü siyasetçilerimiz yok ki!..

09 Ekim 2023, Pazartesi 12:48
Kalbur üstü siyasetçilerimiz yok ki!..

 

-Ak Parti Kongresinde “Malatya’nın adının anılmamasının müsebbibi” kimler?

-“Ak Parti’nin MKYK’sında veya MYK’sında” neden Malatyalıları göremedik?

-Neden o kurulda “bizim temsilcimiz” yok?

-Recep Tayyip Erdoğan, “Malatyalıların” üzerini çizdi mi?

-Kurulda Malatyalıların olmamasının tek sebebini açıkladım! 

-Malatya siyasetinin ağır toplarının (!) MKYK’ya ve MYK’ya girememiş olması ne demek?

-Malatya’nın yalnız kalmaması için ne yapmalı?

-Ali Kazgan’a nereden baskı yapılıyor?

-Kendisine ulaşılması güç olan Ali Kazgan, “hangi ilçeden” aday olur?

-Malatya Valisi neden “iki kelimelik açıklamayı” çok görüyor? 

-Yüksek katlı binaların patlatılarak yıkılmasındaki “haksız kazanç iddialarına” cevabınız var mı?

-“Depremin öldüremediği insanları” ne öldürecek?

-Fiskos Masasında ne var?

-Haftanın karikatüründe ne var?

-Laf Ebesini okumadan geçmeyin!

***

Kıymetli okuyucularım, bugünkü yazıma; bütün insanlık için basit olan bir fiili ve işi anlatarak başlamak isterim. Bildiğiniz gibi bir “gömleğin” ilk düğmesini doğru iliklersek, sonunu da doğru ilikleriz. O gömleği giymek için “irade”, gören “göz” ve tutan bir çift “el” ile birlikte; nasıl giyileceğini “bilmek” gerekir. Çok basit bir iş için bile arka arkaya sıralanmış vasıflar vardır. Bir şehri yönetmeye namzet siyasetçilerimizin de, arka arkaya sıralanmış zagon nitelikli bazı özellikleri bulunması gerekiyor. 

Ak Parti’nin Malatyalı siyasetçilerini gözümüzün önüne getirelim. Bu kişiler yıllar yılı, bu milletten oy almış. Kimisi milletvekili olarak, kimisi belediye başkanı olarak, kimisi il başkanlığı yaparak, şehrin yönetiminde söz sahibi olmuş kişilerdir. Malum olduğu üzere, önceki gün Ak Parti Kongresi yapıldı. Kongre sonrası, Ak Parti’nin MKYK’sında veya MYK’sında Malatyalıları göremedik. Malatyalıların o kurullarda bulunmaması,  aslında Malatya’yı müreffeh bir şehir haline getirmek için gerekli şartları oluşturamamanın resmidir. 

Malatya’dan birinin, MKYK’da, MYK’da veya Bakanlar Kurulu’nda bulunması için, evvela lobi faaliyetlerinin iyi yürütülmesi gerekir. Tüm Malatyalıların ehliyet ve liyakat yönünden desteklediği bir veya birkaç ismin arkasında toplanması, kenetlenmesi ve MKYK, MYK veya bakanlar kurulu üyesi olması için mücadele etmesiyle lobi faaliyeti oluşur. Nihayetinde, genel merkez de değerlendirme yaparken, yapılan mücadeleyi görmezden gelemez. Toplum tarafından teveccüh gören o kişi veya kişiler, parti yönetiminde ya da ülke yönetiminde söz sahibi olur.  

Ak Parti MKYK’sı açıklanınca “Neden o kurulda bizim temsilcimiz yok” diye hayıflanıp “Recep Tayyip Erdoğan, Malatyalıların üzerini çizdi” diyenlerin oturup iyice düşünmesi gerekiyor. Beceriksizliğimizi, tembelliğimizi ve eksikliğimizi görmüyor; Ak Parti Genel Merkezi’ne ve dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’a kabahat buluyoruz. Erdoğan, Malatyalıların üzerini çizmiş olsaydı, deprem anında burada olur muydu? Bakanlarını buraya gönderir miydi? Hem Malatya da, Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor ki bütün seçimlerde yüksek oy oranlarıyla kendisine destek veriyor. 

Ak Parti kongresi sonrası dikkatimi çeken bir başka husus ise, bir kaç kişi hariç, MKYK üyeleri arasında milletvekilinin bulunmamasıdır. Hadi diyelim ki; Malatya’dan milletvekili olduklarından dolayı 4 isim MKYK’ya giremedi. İyi de milletvekili olmayan birçok siyasetçimiz bulunmasına rağmen, hiçbiri MKYK’ya giremedi. Bölgemizdeki illere baktığımız zaman, Elazığ’ın 2 tane MKYK üyesi var. Kahramanmaraş’ın da iki temsilcisi bulunuyor. Malatyalıların olmamasının tek sebebi, lobi oluşturamamaktır. Kalbur üstü siyasetçiler değil de, kalbur ortası hatta altı olan kadük ve irabda mahalli olmayan siyasetçilerdir lobisizliğin sebebi. 

ÜYEMİZ YOK, SIKINTIMIZ ÇOK!..

MKYK'nın açılımı, Merkez Karar Yönetim Kurulu'dur. Bu kurul, AK Parti'nin üst karar organı olma özelliğine sahiptir. 75 kişilik MKYK, parti yönetimini oluşturur. Bir de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) adı altında çekirdek bir kadro vardır. Önceki gün, Ak Parti’nin kongresi yapıldı. Ülkeyi yöneten bir partinin MKYK ve MYK’sı oluşturuldu. Malatya siyasetinin ağır toplarının (!) MKYK’ya ve MYK’ya girememiş olması, ülke yönetiminde söz sahibi olamamamız ve ilimize yapılması gereken yatırımların bihakkın yapılamaması demektir. 

Malatya’da bir isim MKYK’da ya da MYK’da olsa ki, bu Cumhurbaşkanı’yla şahsen görüşmek demektir. O kişi, şehri temsil ettiği için, ihtiyaçları çok daha rahat arz-ı hal edebilecektir. Keza, bakanlarla ya da parti genel başkanlığıyla, şehrin müçtemian ya da münferiden ihtiyaçlarının giderilmesi de sağlanabilecektir. Ayrıca o kişinin, siyaseten bir ağırlığı olduğu için, gerek devlet nezdinde, gerekse siyaset nezdinde sözü geçecektir. 

MKYK veya MYK, sorunların çözülmesi için bir kanaldır. Maalesef Ak Parti’de ne MKYK’da ne de MYK da bir temsilcimiz yok. Dolayısıyla, depremden ötürü zaten sarsılmış olan Malatya, bir kez daha büyük bir sarsıntı yaşamıştır. Bu durumun müsebbibi parti genel başkanı değil, Malatyalıların ta kendisidir. Birlik ve beraberliği sağlayamadığımız için, tek ruhla hareket edemiyoruz. Lobi oluşturamıyor, yalnız kalıyoruz. Böyle giderse, yalnız kalmaya devam edeceğiz. 

ALİ KAZGAN’A, YEŞİLYURT İÇİN BASKI!..

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, iki defa üst üste Akçadağ Belediye Başkanlığı koltuğunda bulunuyor. İlkinde Ak Parti’nin adayı olarak seçime girmiş ve kazanmıştı. Sonraki dönemde Ak Parti’den aday gösterilmeyince, bağımsız olarak girdiği seçimi de kazanmış ve ikinci kez aynı makamda oturmuştu. Ak Parti’nin güçlü olduğu bir dönemde, bağımsız olarak seçime girip kazanması, mücadeleci yapısının kendisine vermiş olduğu özgüvenle birlikte, Akçadağ’daki Ali Kazgan sevgisidir. 

Yanlış hatırlamıyorsam Aydın’da vali yardımcılığı yapmış, sonrasında da İstanbul’da Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bu görevdeyken, yakinen tanıma fırsatı bulduğum Ali Kazgan’ın; devletçi bir yapıya sahip olduğuna şahitlik etmiştim. Olaylara pragmatik ve makul bir şekilde yaklaşır. Meseleyi tüm detaylarıyla ele alıp, mümkün mertebe devletin parasını harcamaz-harcatmaz. 

Ali Kazgan’la ilgili sıkıntılı gördüğüm tek yan ise, kendisini hâlâ vali olarak telakki etmesi ve etrafındaki insanların da, emir komuta muvacehesinde hareket etmesini balapervezan bir ruh haliyle  istemesidir. Bir de kendisine ulaşmak biraz na-mümkün gibi bir şey!

Ali Kazgan, başarılı bir insan. Kendisine verilecek görevleri de başaracak bir vizyona sahiptir. Geçmiş ile bugünü iyi analiz edip, geleceğe adım atan biri. Malatya’nın büyükşehir olmasından önce, genel sekreterlik görevini yapmış olması, Malatya’yı daha iyi analiz etmesini sağlıyor. 

Aldığım kulis bilgilerine göre Yeşilyurt’tan aday olması konusunda bir baskı yapılıyormuş kendisine. Daha önce kendisiyle görüştüğümüzde, Yeşilyurt’ta Akçadağlıların yoğun bir şekilde yaşadığından bahsetmişti. Akçadağlılar ikna edebilirse ve top yekun destek verirlerse; Yeşilyurt’tan da aday olma ihtimali var. Yeniden Refah Partisi’nin de son seçimlerde hatırı sayılır bir oyu vardı. Lakin bu iki olgu birleşse bile, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı’nın kendisi için zor olduğunu düşünüyorum. 

Yukarıda da belirttiğim gibi olaylara “pragmatik” yaklaşıyor. Gördüğüm kadarıyla “realist” bir kişiliğe sahip. Kanaatimce, bu nedenlerden dolayı, Akçadağ’da kalmayı yeğ tutacaktır. 

SAYIN VALİM, İKİ KELİMELİK AÇIKLAMAYI, VATANDAŞA ÇOK GÖRMEYİN!..

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başlatılan ağır hasarlı binaların yıkımının ağır aksak gitmesi, vatandaşta büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Bu mağduriyetlerden biri de yüksek katlı binaların patlatılarak yıkılmasındaki haksız kazanç iddiaları. Son birkaç haftadır konuyla ilgili yazılar kaleme alıyorum. Ortaya atılan iddialardan bahsediyorum. Yıkımı yapılacak binaların içindeki eşyalar ile çevresindeki ağaç, kamelya, parke taşı, bahçe çitleri, demirleri gibi malzemelerin yıkım firmaları tarafından talan edildiğiyle ilgili iddialar olduğunu söylüyorum. Bu gibi iddialar için Valilik yetkililerinin ve savcıların dikkatini çekmeye çalışıyorum. 

Çeşitli platformlarda, yıkımlarla ilgili olarak onlarca iddia var. Yıkımı gerçekleştiren firmalar veya onların taşeronlarıyla ilgili “Haksız kazanç” iddiaları var. Bu hırsızlık iddiasına konu olan kişilerin “Vali bize bu kadar verdi” dedikleri de iddia ediliyor. 

Fakat ne hikmetse, ne Valilik’ten, ne de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yetkililerinden, herhangi bir açıklama gelmedi. “Adamlar doğru söylüyor” ya da “Yalan söylüyorlar” şeklinde hiçbir açıklamanın yapılmamış olması, şahsen beni tedirgin ediyor. Zira, “Sükut, ikrardan gelir” sözü aklıma geliyor ve endişeleniyorum. Hem memleketim için, hem de devletimin yöneticileri için, böyle bir şeyi düşünmek dahi istemiyorum. 

Ayrıca molozların ayrıştırılması işlemiyle ilgili bir endişemi daha paylaşmıştım. Enkazın kaldırıldığı yerde ayrıştırma yapıldığını ve insanlarımızın bin türlü hastalığa düçar olma ihtimalinden bahsetmiştim. “Depremin öldüremediği insanları, enkaz tozları kanser edip öldürecek.” Diyerek, yetkilileri uyarmıştım. Maalesef bahsettiğim ayrıştırma işleminin halen enkaz başında yapıldığını görüyorum. Bu konuyla ilgili de herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklamayı geçtik, düzeltme yönünde bir adım atıldığını da görmedik. 

FİSKOS MASASI:

-    Ramazan Özcan, Numan Özcan, İlhan Geçit ve Basri Kahveci, Ak Parti’nin Battalgazi’deki, Belediye Başkan Aday Adayı olacakmış.

-    Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen’in, Battalgazi ilçesinde Yeniden Refah Partisinde Belediye Başkan aday adayı olması, kulisleri hareketlendirmiş.

-    Yeşilyurt İlçesinde, Vahap Erdem, Kahraman Kavuk ve Enver Kiraz Belediye Başkan aday adayı olacakmış.

-    Ali Kazgan, Yeşilyurt için ikna edilmeye çalışılıyormuş.

-    CHP’de, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için, Hulusi Porgalı düşünülüyormuş.

-    DEVA  Partisi Kurucular Kurulu’nda yer alan İbrahim Gezer, Parti Genel Merkezi’yle arayı bozmuş. Gezer, güçlü bir oluşumla, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaymış.

-    MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir, CHP’den Akçadağ Belediye Başkan aday adayı olacakmış.

-    Pütürge’de, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan aday adaylarının, Aydın Öztürk, Ramazan Paşahan, Nusret Öncü ve Yalçın Aksu olduğu konuşuluyor.

-    Yeni gelen Emniyet Müdürü Arif Çankal, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyormuş.

-    Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Teşkilatı’nda, istenmeyen adam olmuş.

-    Malatya’ya kayyum atanacakmış.

-    Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,  en çalışkan vekilmiş.

-    Malatya’daki AFAD müdürü görevden alınacakmış. Malatyalı bir milletvekili, bu konuyu AFAD Genel Müdürü’yle görüşmüş.

-    Malatya’da yıkılan camilerden dolayı, insanlar şehir merkezinde namaz kılmakta zorlanıyormuş.

LAF EBESİ

Depremden sonra umutsuzluğun ve ümitsizliğin zirve yaptığı Malatya’da, mücadele ruhundan vazgeçip, atâlet zincirine mahkum olan insanımızı, Haliç’teki “Simonlar” teşbihine benzetiyorum. İddia o ki, oradaki insanlar koku alma duyularını yitirdikleri için, Haliç’in pis kokusunun rağmına piknik yapıyorlarmış. Aynı bu misalde olduğu gibi Malatyalı vatandaşımız da “Düşünme ve görme yetisini” kaybetti mi? Ki; Bu keşmekeş hayata hemencecik alışıverdi…

Selam ve dua ile

Fiemanillah


 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Bilal
    11-10-2023 20:55

    Bugün Malatya siyasetinde etkin olan İstanbul'da bir iş adamı ile görüştüm Buyukşehir belediye başkanlığı için Sami Er isminin büyük oranda netlik kazandığını Battalgazi için Kadir Çelik Yeşilyurt için Ertan Mumcu, Kahraman Kavuk ismi üzerinde durulduğunu ifade etti.

  • yorum avatar
    Ali KAZGAN
    11-10-2023 18:11

    Yazınızda şahsımla ilgili yapmış değerlendirmelerin bir bölümünde;“Ali Kazgan’la ilgili sıkıntılı gördüğüm tek yan ise, kendisini hala vali olarak telakki etmesi ve etrafındaki insanların da, emir ve komuta muvacehesinde hareket etmesini balapervezan (yüksek perdeden) bir ruh haliyle istemesidir. Bir de kendisine ulaşmak biraz na-mümkün gibi bir şey!” demektesiniz.Bu duruma açıklık getirmek için sadece bir anekdotumu yazmak istiyorum.2019 yılı Mahalli İdareler Seçimleri sonucu Akçadağ Belediyesini bağımsız aday olarak şahsım ve arkadaşlarımın gayreti ve yüce Allah’ın takdiriyle kazandım.Hemen akabinde Belediyede şahsıma tahsisli odamda otururken bir dönem önce MHP’den Belediye Meclis üyesi olan arkadaşımız ziyaret için gelmişti. Hem sekreterlikte beklerken hem de odamda otururken gördüklerinden sonra şöyle bir çıkışı oldu; “ Başkanım her gelen içeriye giriyor. buraya biraz disiplin getirmelisiniz.” dedi.Cevabım şöyle oldu; “Bunlar beni alıp dağların üzerinde dağ yaptılar, kapıyı kurarak bile içeriye gelseler hiçbirini kıramam, kırmam.” dedim. Ziyarete gelen arkadaş da “Haklısınız” dedi.Murat bey!Valilik yapmıyorum, Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu görevi yürütürken de en başta Peygamberimize atfedilen “Muhammed-ül Emin” nitelemesinden esinlenilerek Belediye başkanlarına verilen “Şehrül emin” sıfatına layık olmaya çakışıyorum. Bunu da hakettiğini, başardığımı düşünüyorum. İnsanların güvenini kazanmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Belediye Başkanı olmanın en güzel tarafını bu niteliği elde etmekte görüyorum.Akçadağ ilçesinde olduğum da randevu bile almaya gerek olmadan herkes gelip görüşebiliyor. Belediyenin kapısı sürekli açık olduğu için Akçadağ Belediye Başkanı olarak bugüne kadar halk günü bile yapma gereksinimi duymadım.Buna rağmen Belediyede olmadığım zamanlar bana ulaşamayanlar olacaktır. Bu taktirde de telefonla ulaşıyorlar. Yanımda bulunan insanlara yüksekten bakıp emir komuta etmiyorum. Arkadaşlık, abilik etmeye çalışıyorum.Yazınızda belirttiğiniz gibi bir tipleme olsaydım imkansızı başarıp bağımsızdan seçim almam mümkün olur muydu? İnsanların tepeden bakanları, ulaşamadıkları kimseleri bağımsızdan seçim kazandıracak şekilde desteklemeleri mümkün olur muydu? İnsanlar, kendilerine benzeyenleri ve ulaşabildiklerini severler değil mi?Dolayısıyla hakkımda yazdıklarınız İstanbul Vali yardımcılığından gelmiş olmam sebebiyle ön yargılı bir tahminden ibarettir. Doğru değildir.Ayrıca nitelemenizin kişiliğimle örtüşmesi mümkün değildir.Çünkü kul olarak şüphesiz benim de pek çok eksiğim vardır. Ama önemli konulara çok dikkat eden birisiyim.Halbuki “balapervezan” haller insanı kibire taşır. Kibir ise büyük günahlardandır.İmam hatipli olarak sen daha iyi bilirsin. Kuranı Kerim Al-i İmran Süresi 77. ayette; “Allah onlarla konuşmaz, yüzlerine bakmaz ve kıyamette bile temize çıkarmaz.” denilmektedir. Bu ayet geldiğinde insanlar peygamberimize koşarlar. Ya Resulallah kim ki bunlar Rabbimiz bu kadar ağır söylüyor derler. Peygamberimiz de bunlar üç gruptur. Birinci grup “ Kibirli olanlar.” der.Allah korusun bu duruma düşmeye hiç niyetim yok.

  • yorum avatar
    Azmi
    11-10-2023 07:56

    Ne kadar doğru bilmiyorum ama son zamanlarda Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Sami Er, Battalgazi Belediye Başkan adayının Kadir Çelik, Yeşilyurt belediye başkan adayının ise Hasan Atay olacağı konuşuluyor.

  • yorum avatar
    Mehmet Ünal
    10-10-2023 21:15

    Malatya üç beş kişi arasında kaderimçiziliyor. Bu üç beş kişide menfaatçi beceriksiz yağcı kişiler. Malatya da hiç mi genç dinamik vizyonu olan delikanlılar yetişmedi. Bu dinazorlar kimseye siyasette yükselme hakkı tanımıyorlar • yazık hemde çok yazık MALATYAYA.

  • yorum avatar
    Vaziyet
    10-10-2023 13:27

    Malatya küllerinden elbette yine doğacak...Ama bu yöneticilerle olmuyor.Çobanı oldukları sürü açlıkla yoklukla çaresizlikle boğuşuyor

  • yorum avatar
    Fatih
    10-10-2023 12:15

    Artık Öznur Hanım ın belediye başkanlığı kesin gibi umarım başkan olur fayda getirecek tek isim o çünkü.

  • yorum avatar
    Resul
    10-10-2023 06:43

    Ayetullah reis Battalgazi için en uygun isim.

  • yorum avatar
    Zeki
    10-10-2023 05:26

    Malatya’yı tek ayağa kaldıracak kişi Öznur Çalık

  • yorum avatar
    Orhan
    09-10-2023 23:14

    Malatya merkezinin bir türlü toparlanamaması bizleri ümitsizliğe sevk ediyor. Umarız bir an önce gözle görülür bir gişirim olur. İnsanımızın buna ihtiyacı var.

  • yorum avatar
    Uğur
    09-10-2023 23:11

    O kadar olumsuzluk olmasına rağmen yerel seçimlerde yine yüksek oyla Malatya dan istediğini alacaktır mevcut iktidar.

  • yorum avatar
    Parçikanlı
    09-10-2023 23:09

    Emniyet son 2 aydır asayiş konusunda çok iyi işler yapıyor. Birçok noktada kontrol ve önleyici devriye atılıyor. Bunu çokça görüyoruz.

  • yorum avatar
    Tunahan
    09-10-2023 23:04

    Madem bu kadar etkisizdiniz neden o makamları meşgul ediyorsunuz. Malatyanın en çok şuan hizmete ihtiyacı var.

  • yorum avatar
    Adem
    09-10-2023 22:54

    Kalburüstü siyasetçilerimiz yoksa elekaltı siyasiler ile devam edeceğiz. Elekaltı siyasiler ile ne kadar yol yürüyebilirsek artık.

  • yorum avatar
    Celal
    09-10-2023 20:44

    Malatya da işler bu şekilde yürümediğine göre değişim şarttır...Bir yılgınlık çaresizlik var Malatya da belki de dışarıdan biri olsa daha bağımsız daha net kararlar alınabilir..

  • yorum avatar
    Emir
    09-10-2023 20:42

    Malatya ya kayyum iyi olur mu ??Valla Malatya daki durumu görünce sanki mantıklı....Devlet sistemi Malatya ya dair tek elden olursa daha başarılı sonuçlar alınabilir.

  • yorum avatar
    Yılmaz
    09-10-2023 15:34

    Benim 2 belediye başkan adayım var. Biri Kazgan Diğeri ise Cömertoğlu. Biri Battalgazi'ye diğeri ise Yeşilyurt'a yakışır.

  • yorum avatar
    İlk Nur
    09-10-2023 15:33

    Ali Kazgan bilgi birikim ve yaptığı işlerle kendini kanıtlamış bir başkan. Kendisinin Yeşilyurt Belediye Başkanı görevini layıkıyla yapacağını düşünüyorum

  • yorum avatar
    Musab
    09-10-2023 15:32

    Herkesin bildiği gelen gideni aratır sözü vardır. Bugün gelen siyasiler gidenleri aratıyor. Malatya'nın üstü çizildi mi çizilecek mi kimse bununla ilgilenmiyor artık Vatandaş icraat görmek istiyor. Malatya ister CHP'ye ister Ak Partiye oy vermiş olsun bunun önemi olmamalı. İnsan olmak önemli. Allah vicdanlı yöneticiler getirsin hem kentimizin hem de ülkemizin başına.

  • yorum avatar
    Erkan
    09-10-2023 15:29

    Malatya'da yaşamak artık çok ama çok zor. Hem ekonomik anlamda hem de psikolojik anlamda işler gittikçe zorlaştı. Bu sabah yeni bir artçı deprem meydana geldi İnsanlar umutsuz ve çaresiz. Ama yetkililer hala düğünlerde poz vermeye devam ediyor.

  • yorum avatar
    Fırat
    09-10-2023 15:28

    Malatya'nın toparlanması 5 yılı 10 yılı bulur diye yapılan yorumlar havada kaldı. Malatya toparlanmaz. Malatya pislik içinde yıkık dökük düzensiz bir kent haline geldi ve her geçen gün durum daha da kötü bir hal alıyor. Hasarlı binalar yıkıldıkça ortaya çok da vahim bir tablo çıkıyor.

  • yorum avatar
    Şinasi
    09-10-2023 14:54

    Malatya bu sahipsizlikle her geçen gün kötüye gidiyor. Belediyeler başta olmak üzere tüm siyasetçiler sadece kendine çalışıyor. İclerinde bir Abdurrahman BABACAN birşeyler yapmaya çalışıyor.

  • yorum avatar
    Ayhan
    09-10-2023 14:52

    Murat bey, Fiskos masasında Selahattin Gürkan in durumu ile ilgili birşeyler bekliyoruz. Çünkü kendisi Ankara'dan çıkmaz oldu, çalmadığı kapı kalmadı. Şehir bu halde ama Selahattin Gürkan kendini bir dönem daha kurtarma peşinde...

  • yorum avatar
    Yiğit Mamsuroğlu
    09-10-2023 14:51

    Hem Malatya'da hem Türkiye de CHP nin artık esamesi okunmaz. Bu dağılmışlıkla belki İzmir gibi birkaç ili alırlar. Onun dışında ne Malatya'da ne de başka bir yerde kimi gösterseler de kazanamazlar

  • yorum avatar
    Selim
    09-10-2023 14:49

    Açıkçası bakanlar kurulunda yer verilmeyince ben Öznur Çalık'tan MYK üyeliği bekliyordum.Fakat onu da bacısı yedi zannedersem.

  • yorum avatar
    Tamer
    09-10-2023 14:47

    Açıkçası Ak Parti MYK ve MKYK da Malatyalı birinin olmaması beni çok üzdü. Çünkü şehir zaten Bakanlar Kurulu ile dışarı kalmıştı; bir de MYK ve MKYK dan darbe yiyince iyice yalnız kalacak. Bu şehrin toparlanması için hem siyasette hem bürokraside hemde ticarette ciddi temsil edilmesi gerekmektedir. Ticarette iyiyiz ama bürokrasi ve siyasette ne yazık ki çok gerideyiz. Ticaret lobisi gerekli baskıları yaparak; siyaset ve bürokrasi kısmını hareketlendirebilir diye düşünüyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.