dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

Karnımız tok, sırtımız da pek olsun!..

09 Şubat 2023, Perşembe 14:06

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin akabinde, yaşanan bazı aksaklıkları da dile getirmemiz gerekiyor. Bütün memleketten yardımlar sağanak gibi yağıyor. Yardım dağıtımlarının hızla devam ettiği bölgede, şu an için yiyecekten ziyade, battaniye ve ısıtıcıya ihtiyaç var.

Bölgedeki vatandaşlardan aldığımız bilgilere göre, yardım malzemelerindeki orantısızlığı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Şöyle ki; yiyecek ve giyecek malzemeleri ne kadar çok ise ısınmayla ilgili malzemeler o nispette az. Yiyecek ve giyeceklerin fazlalığı sebebiyle bir karmaşa oluşuyor. Üst üste yığılan malzemeler, ihtiyaç olan diğer malzemelerin gelmesini engelliyor. Bu karışıklığın giderilmesi için yardım gönüllülerini organize edecek kişilerin görevlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca gelen yardımların korunması gerekiyor. Maalesef bazı yerlerde yağmalama olayları yaşanıyor. Bunun için de kolluk kuvvetlerinin tedbir alması gerekiyor. Kısaca; Deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak istenen yardımların tek elden dağıtılması ve korunması şart.

DEPREMZEDENİN TEKLİFİ!..

Depremzedelerden birinin söyledikleri hayli dikkat çekiyor. “Sağlam evler var. Az katlı evlerimiz var. Sapa sağlam duruyor. Az çok inşaattan, binadan anlayan biriyim. Hatta bizim apartmanda olumsuz hiçbir şey görmedim.” diyen depremzede, “Bu işlerin ehli birileri görevlendirilip buraya gönderilse, ayaktaki binaların özellikle az katlı binaların sağlamlığıyla ilgili bilgi alıp verse, buradaki vatandaşlar da en azından sağlam olan evlerine girebilirler. Tek katlı da olsa insanlar evlerine girmeye korkuyorlar. Afet bilinci olan, inşaat bilinci olan etkin ve yetkin insanlar görevlendirilmeli. Evlerini kontrol edip, ev sahibini evinde oturmaya ikna edebilir. Böyle bir şey yapılırsa, biraz olun, yardım gönüllülerinin ve vatandaşların yükü azalmış olur.” ifadelerini kullandı.

Depremzedenin son uyarısı ise “Bölgemizde artçı depremler iyice azaldı. Ancak yine de ortaya atılan “9 şiddetinde deprem olacak” şeklindeki dedikodular vatandaşı tedirgin ediyor. Bu tip dedikoduları, telefonlardan ve internetten yayan kişiler hakkında bir işlem yapılmalı.” şeklinde oldu.

Malatya Time olarak, sorumlu yayıncılık anlayışıyla haber, yorum ve analizlerimizin devam edeceğini belirtir, deprem bölgesinde vatandaşlar için canla başla çalışan kardeşlerime şükranlarımı sunarım. Rabbim, bu aziz milleti korusun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.