dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2420.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64396.59$

Malatya'daki aday listesinin başında "Bakan" olacak!..

19 Mart 2023, Pazar 14:09
Malatya'daki aday listesinin başında "Bakan" olacak!..

Ülkemiz için, hayati önemi “haiz” bir seçimin arefesindeyiz. 

Partilerin aday adaylarıyla ilgili “tartışmalar”, “görüşler” ve “değerlendirmeler” büyük bir “hararetle” devam ediyor. 

Hatırlanacağı üzere, önceki yazılarımda, Ak Parti’deki aday adaylarının “azlığından” ötürü, müracaat sürecinin, önümüzdeki “Çarşamba” gününe kadar “uzatıldığını” aktarmıştım. 

Ayrıca, aday adayı olan kişilerin “çoğunun” da, kamuoyu nezdinde herhangi bir “kıymet-i harbiyesi”nin bulunmadığını belirtmiştim... 

Aday adayı olup da, kendini “gizleyen” güçlü insanların “varlığını” da inkar etmeyelim. 

Çok şükür, bundan da haberdar olduk.

Önceki dönemlere baktığımız zaman, aday olmak için müracaat edenler, gerçekten de siyaseten “kalbur üstü” insanlardı. Ak Parti’nin nimetlerinden istifade etmek isteyenler, toplumda “karşılığı” olan belli bir titri olan şahsiyetlerdi.

 Bu döneme bakınca, (tabirimi mazur görün lütfen) kalbur “üstü” değil de, “altı” diyebileceğim insanlar pek fazla sanki…  

Dünkü yazımda, Ak Parti’de bir “temizlik” yapılması gerektiğini belirtmiştim. 

Parti kadrolarına, bir “neşter” vurulması gerektiğinin “elzem” olduğunu aktarmıştım. 

Aday olarak belirlenecek insanlarda, (Parti vitrininde olacak insanlarda) olması gerekenler ve olmaması gerekleri aktarmıştım sizlere.

“BAKANLAR, LİSTELERDEKİ İLK SIRALARI ALACAK”

Söz konusu yazımdan sonra görüştüğüm ve partide üst düzey bir görevde bulunan haber kaynağım, özellikle deprem bölgesinde bulunan Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde, “Bakan statüsü”ndeki kişilerin “listelere” konulacağını söyledi. 

Doğal olarak aklıma, eski bakanımız Bülent Tüfenkci geldi. 

Haber kaynağıma bu yöndeki sözümü ettiğimde, “Hayır” cevabını aldım. “Mesela Malatya’ya Murat Kurum ve Fahrettin Koca gibi isimler ilk sıralarda olacak…” dedi.  

Bunun sebebini sorduğumda ise, “Hem deprem bölgesindeki vatandaşların, moral-motivasyonu artacak. Hem de sıkıntılı ve düşük olan profilin, çıtası biraz daha yükseltilecek” ifadelerini kullandı.

Haber kaynağımı gizleyerek, bu konuşmamı yakın çevremle paylaştığımda “Parti üst yönetimi bunu yaparak, kötü giden süreci tersine çevirmiş olacak…” şeklinde yorumlar aldım. 

Benim de “kanaatim” o yönde.  

O LİSTE, AK PARTİ’NİN RÖNTGENİ OLACAK

Ak Parti’deki listeyi görmek isteyen, çok fazla insan var. 

O liste doğal olarak Parti’nin, “röntgeni” niteliğinde bir belge. 

O listede, toplumda ciddi “karşılığı” olan insanlar mı, yoksa biraz önce “Elek altı”  olarak “tabir” ettiğim insanlar mı olacak? 

Hep beraber bekleyip göreceğiz… 
 
BİLGİNİN DOĞRULUĞU VEYA YANLIŞLIĞI, İL BAŞKANINA YAZAR…

Hatırlarsanız; aylar önce Genişletilmiş “İl Başkanları Toplantısı” gerçekleştirilmişti. 

Söz konusu toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Halk nezdinde kıymeti harbiyesi olan isimleri bizlere ulaştırın…” tarzında bir talimatı olmuştu. 

Daha sonra yapılan istişareler sebebiyle, bu talimatın “yansıması” biraz “rötar” yemişti.

Çoğu arkadaşım beni arayarak, “Aday adayları, mevcut vekiller ve aday adayı olmadığı halde nüfuzu bulunan kişilerle ilgili Genel Merkeze bilgiler gidiyor…” dedi.

Genel Merkez’den “nitelikli” bir milletvekili aday listesi çıkmazsa, bunu ilk müsebbibi, “Ak Parti Malatya İl Başkanı”dır. 

İkinci olarak sorumlu tutulacak isimler ise, toplumda hiçbir “kıymet-i harbiyesi” olmayan “il başkan yardımcıları”dır. 

Nitelikli bir milletvekili “listesinin” çıkmaması, Ak Parti Genel Merkezi’ne “doğru bilgi”nin aktarılmadığı “sonucu”nu ortaya çıkarır. 

Şayet öyle olursa “İl başkanı ile yardımcıları, bindikleri dalı kesmiş” demektir.

Başarı “sinerjiyle” olur, başarı “tek ruhlulukla” ve “ortak paydayla” mümkündür. Herkes bulunduğu konumun farkında olarak, ortak paydada hareket ederse, işte bunun adına “dava” denilir.

Bulunduğu konumdan çok daha “yukarılara” göz dikilirse, o zaman “rekabet” ortaya çıkar. 

“Neden ben değil de, o...” handikapıyla sinerji, tek ruhluluk ve yek vücut, “parça parça” olur ki; bu da başarısızlığı getirir.

Selam ve dua ile…
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Cetin
    19-03-2023 22:14

    Mevcut vekiller derslerinde başarısız oldular. Lakin onlar torpille yerlerini garantilemisler.

  • yorum avatar
    Sedef
    19-03-2023 19:32

    Umarım milli eğitim bakanı olmaz Malatyada...

  • yorum avatar
    Sönmez Öztürk
    19-03-2023 16:46

    A.k.p.alacagi iki vekil ömer faruk öz 4 sıradan aday göstersinler 4 vekil alır çünkü çok seviyorler

  • yorum avatar
    SÖNMEZ
    19-03-2023 16:41

    Geçen dönemlerde ömer faruk öz 5 sıradan adaydi akp 5 miletvekili çıkardı bu dönem 4 sıradan ömer faruk öz aday göstersinler dört miletvekili alır.şu durumda a.k.p alacağı iki vekil

  • yorum avatar
    Sönmez Öztürk
    19-03-2023 16:35

    Geçen dönem milletvekili seçimlerinde ömer faruk öz (5)sırdaydı ak parti beş miletvekili aldı yine ömer faruk öz malatyadan 4 siradan aday olsun ak parti dört milet vekili alır malatyaya ömer faruk öz çok seviyor yoksa alacağı iki vekil

  • yorum avatar
    Tamer
    19-03-2023 15:22

    Bence kimi de gösterseler, yeni dönemde Cumhur İttifakı 4, Millet İttifakı 2 vekil çıkaracak. Normalde ak parti 3 vekil çıkarır ama MHP baraj altında kalacağı için 1 vekilde oradan alarak toplam 4 vekil çıkaracak.He bu arada 3 Cumhur İttifakı 3 Millet İttifakı çıkarırsa da şaşırmam...

  • yorum avatar
    Ahmet
    19-03-2023 14:57

    Biz depremzedelere (Bakan) kazanır.

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    19-03-2023 14:57

    Allah aşkına şu anda mevcut olan milletvekillerinden Sayın Bülent Tüfenkçi hariç, hangisi kendi köyü veya mahallesinden muhtar adayı olursa seçilebilecek oy potansiyeline sahiptir. Siz öyle zannetiyor musunuz ki AK Parti'nin Malatya'da aldığı %70'in üstündeki oy bu kişilerin çabasıyla alınan oylardır. Bu oylar birinci derecede Sayın Cumhurbaşkanımızın.ikinci derecede ise, AK Parti'nin oylarıdır kimse kimseyi kandırmasın. O kalburüstü dediğimiz insanlar da, Malatyalı nezdinde kabul gören insanlar değildir. Zenginlikleri ile ön plana çıkan insanlardır. Göreceksiniz o elek altı dediğiniz insanlar Malatya'ya ve malatyalı'ya canı gönülden hizmet edecek insanlar olacaktır. Bunlardan bir tanesi Sayın Ömer Faruk Ôz"dü. Beni de çok sevmediğini de biliyorum. Ama Malatya'ya ve malatyalı'ya bir şeyler kazandırmanın çabası içerisinde idi. En azınndan edilen telefonlara geç de olsa, gece yarısı da olsa geri dönüş yapıyordu

  • yorum avatar
    Murat Kurum Malatya vekili olsun
    19-03-2023 14:54

    İnşallah Kurum Malatya vekili olur..

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    19-03-2023 14:35

    Vallahi şu ana kadar Malatyalı milletvekillerinden memleket hep zarar görmüştür. Ben Sayın cumhurbaşkanımın yerinde olsam bu dönem Malatya'da hep yabancı gösteririm tahmin ediyorum daha başarılı da olunacaktır

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.