dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62614.06$

Sami Er Ağır, Bilal Yıldırım Hafif: Malatya'da Dengesiz Rekabet

21 Mart 2024, Perşembe 13:05
Sami Er Ağır, Bilal Yıldırım Hafif: Malatya'da Dengesiz Rekabet

Yerel seçimlere sadece 10 gün kaldı. Son iki ayda, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Malatya'da da kıyasıya bir mücadele sürüyor. Kalan 10 gün içinde beklenenler bir hayli belli. "Ak Parti'nin Kalesi" olarak nitelendirilen Malatya'daki gelişmeleri ele almak amacıyla, bugün Malatya'nın iki adayı ve onların rekabetindeki zayıf ve güçlü yönlerini sizlere aktaracağım. Konumuz; Malatya politikasındaki “çekişme” ve bu çekişmede yer alan iki önemli isim: Sami Er ve Bilal Yıldırım.

SAMİ ER İLE BİLAL YILDIRIM ARASINDAKİ BAŞLICA FARKLAR NELER?

“Eğitim”, “deneyim” ve “projeleri” ile ön plana çıkan Sami Er var bir yanda. Öte yandan, kamuoyu nezdinde “az tanınan” ve “projeleriyle dikkat çekemeyen” Bilal Yıldırım bulunuyor. Yol yapmak ve çöp toplamanın belediyecilik olmadığını hemen hemen herkes bilir. Belediyecilik, aynı zamanda, “vizyoner bir bakış açısı” ve “hayalleri gerçeğe dönüştürme” görevini de içerir. İşte bu noktada, Sami Er ile Bilal Yıldırım arasındaki fark açıkça kendini gösteriyor.

SAMİ ER ÖNE ÇIKIYOR!

“Mühendislik eğitimi” üzerine eklediği deneyimlerle Sami Er açık ara önde. “Donanımı”, “gerçekleştirdiği işler” ve “projelerle” ismini duyuran Sami Er, bir belediye başkan adayından çok daha fazlası. Sahip olduğu vizyoner yapı ile şehirleri ve yaşam alanlarını daha iyi hale getirmeyi hedefliyor. Bu durumda, rakibi Bilal Yıldırım'ın da benzer bir yapıya sahip olmasını bekleriz bir seçmen olarak. Ancak onun hakkında çok az bilgiye sahibiz ve belediyecilik deneyimi sorgulanıyor. Vizyonerlik açısından, Sami Er'in yanında daha az “ağırlıkta” kalıyor.

ELEŞTİRİLERLE FARK DAHA NET!

Bilal Yıldırım ve partisi hakkında Sami Er'in eleştirileri, “projelerinin sadece kopyala yapıştır işler olmadığını”, her bir projenin “toplumun ihtiyaçlarına yönelik”, “özgün” ve “uygulanabilir” olması gerektiğini hatırlatıyor. Bu durum, Sami Er'in derin bilgi birikimi ve deneyiminin bir göstergesi olarak önümüze çıkıyor.

O halde, gerçek belediyecilik nedir ve kim bu işi layıkıyla yapabilir? Belediyecilik; “vizyon”, “deneyim”, “bilgi birikimi” ve en önemlisi, “halka hizmet” aşkı gerektiren bir meslek. Sami Er'in profilini incelediğimizde, bu özelliklerin çoğuna sahip olduğunu görüyoruz.

CEVAP 31 MART'TA BELİRGİNLEŞECEK!

Sami Er mi, Bilal Yıldırım mı? Malatya'nın gelişimi için hangi adayın seçileceği konusunda “kişisel görüşlerim”i aktardım. 

Hangisinin seçileceğine Malatyalı seçmen karar verecek. 

Seçimler geçici, hizmet ise kalıcıdır. 

“Vizyon sahibi”, “deneyimli”, “bilgili” ve “halka hizmet etmeyi gerçekten önemseyen” liderlere her zaman daha fazla ihtiyacımız var. 

Bu su götürmez bir gerçek ve herkesin hatırlaması gereken bir nokta. 

Bu nedenle, Malatyalı seçmenlerin 31 Mart'ta verecekleri karar, şehrin geleceğini şekillendirecek.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Aziz
    22-03-2024 16:36

    Sami Er normal bir zamanda aday gösterilseydi ekonomi normal olsaydı deprem olmasaydı herkesçe en doğru aday denirdi...Malatyalılar hep diyordu mimar mühendis liyâkatlı aday belediye başkanı olmalı diye alın işte daha ne diyisiniz...

  • yorum avatar
    Tunay
    22-03-2024 10:01

    İlhan Geçit vermez kimseye.

  • yorum avatar
    Hayrettin Meşe
    22-03-2024 06:26

    Malatyamız için ben şahsen Sami Erin daha uygun olduğunu düşünüyorum iş yapacak projeleri olan tecrübeli ayakları yere basan birinin olması malatyayı kısa sürede ayağa kaldıracaktır inşallah.

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    21-03-2024 22:57

    Volkan kardeşim sana katılıyorum. Ancak Murat Bey sanki Malatya seçiminden çok anlamıyor. Eğer bu seçimde Bilal Yıldırım ile Sami er yarışıyorsa seçimin kazananı kesinlikle Veli Ağbaba olur. Bu iki sahadaki aday eğer birbirlerinin oylarını eşit şekilde bölerlerse kesinlikle başkan Veli Ağbaba'dır bunu böyle bilesiniz. Sayın Murat Bey Pütürge seçiminden zaten hiç anlamıyor. Aydın Öztürk seçimi farklı bir şekilde alacaktır

  • yorum avatar
    Ahmet
    21-03-2024 14:04

    Malatya seçmeni akıllıdır Feraset sahibidir ve yıllardır bütün seçimlerde böyle olmuş ferasetini göstermiştir.Hiç böylesine krizlerle, abd nin var gücüyle muhalefeti desteklemesine rağmen düşman dolu bir dünyada ve etrafı ateş çemberi bir ülkede 4 yıldır ardarda yaşanan SELLER,YANGINLAR,SALGIN HASTALIK,DEPREMLER gibi AFETLER yaşamış GÜZEL VATANIMDA babasının mirasını bacısı ile paylaşamayan adamın! tekeri kırık arabasına binilirmi?Sami bey BÜYÜKŞEHİRDEBayram bey BattalGazideİlhan bey Yeşilyurtta kazanacak ve inşallah büyük başarılara imza atacaklar.Diğer ilçelere gelince yorum yapamıyorum seçmen azaldıkça dengeler çabuk değişebiliyor.Malatyalı ATIN yerine EŞEK bağlamaz.BALARISININ yerine kovana SİNEK koymaz.Gerisi teferruattır.

  • yorum avatar
    Volkan
    21-03-2024 13:30

    Kesinlikle Sami Er en doğru aday..Bunu siyasi bir kimlikle bakmadan da mantık çerçevesinde anlayabilirsiniz..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.