dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62869.211$

Sami Er'e Karşı Kirli Oyunlar: Malatya'nın Seçim Mücadelesinde Gerçekler ve İftiralar!

27 Mart 2024, Çarşamba 15:27
Sami Er'e Karşı Kirli Oyunlar: Malatya'nın Seçim Mücadelesinde Gerçekler ve İftiralar!

“Seçim atmosferi” Malatya'yı sarmışken, gözler üzerindeki en büyük tartışmalardan biri olan Sami Er ve ona yönelik yürütülen “kirli kampanya”lara çevrildi. “İftira” ve “yanlış” bilgilendirme, “politik arena”nın “karanlık silahları” olarak Sami Er'in “siyasi itibar”ını hedef alıyor.

KARALAMA KAMPANYASININ ANATOMİSİ

Sami Er, -AK Partililer de dahil- Malatya'nın bir kesiminde çeşitli “entrika” ve “illüzyon”ların hedefi haline geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in Malatya ziyaretinin ardından bazı AK Partililer, adeta bir “zorunluluk” altında Sami Er'in yanında yer almaya itildi. Bu, açıkça Sami Er'in başarısız olması için beslenen bir “kin”, “öfke” ve “gayzı” yansıtıyor.

DEPREM YALANLARI

"Sami Er depremde Malatya'da değildi!" şeklindeki yalanlar, bu kirli kampanyanın en “alçakça yüzü”nü gösteriyor. Halbuki gerçek olan şu ki; Sami Er'in de bir “depremzede” olduğu ve yakınlarını kaybettikten sonra, onları defnetmek için Malatya'ya geldiğidir. İftiralar, acı üzerinden siyaset yapmanın en iğrenç örneğini sergiliyor. Hem Sami Er, böyle acılı bir zamanda, medyanın önüne çıkıp “Ben geldim” mi diyecekti? 

Bunu ne ve hangi maksatla yapacaktı? 

Depremde yakınlarını kaybedip defneden acılı bir insanın düşünebileceği şey mi bu? El insaf!

OY KULLANMA EFSANELERİ

Sami Er'in Malatya dışında oy kullanacağı yönündeki asılsız iddialar da, benzer şekilde kasıtlı bir yanıltma çabasından başka bir şey değildir. Sami Er, Malatya'nın bir ferdi olarak oy kullanma hakkını şehrinde kullanacak. İnanmayan şu anda Malatya’da seçim çalışmaları yapan Sami Er’e gitsin sorsun ve “tapu” gibi seçim kağıdını görsün…

MEŞALECİ OLDUĞU İDDİASI

"Meşaleci" olmakla itham edilen Sami Er hakkındaki suçlamalar, iftira kampanyasının bir diğer perdesini açıyor. Bu iddialar, Sami Er'in itibarını zedelemek için uydurulmuş asılsız suçlamalardan ibarettir. Şunu da iyi bilmek lazım, Meşale derneği veya vakfı illegal bir dernek veya vakıf değildir. Dernekler veya vakıflar müdürlüğünün istediği şartlar muvacehesinde kurulmuştur. Bu derneğin üyeleri her şeyden önce Müslüman ve iyi birer Malatyalılardır. Adamları terör örgütü mensubuymuş gibi göstermekte neyin nesi?

MALATYA'NIN YENİDEN İNŞASI VE UMUDU

Depremle sarsılan Malatya'nın yaralarını sarması, Sami Er'in liderliği altında, sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir umut kaynağıdır. Sami Er'in “mihmandarlığında”, Malatya'nın yeniden inşa süreci, şehrin ve halkının direncini gösterecektir. Bu süreçte yürütülen “kirli oyun”lar ve “iftira”lar, gerçekten daha da önemli bir şeyi gözler önüne seriyor: Malatya'nın, Sami Er gibi liderlerin rehberliğinde, yıkıntılarının üzerinden yeniden yükselebilecek “güç “ve “kapasite”ye sahip olması.

Depremle sarsılan bu şehrin yeniden inşası, yalnızca “fiziksel” yapıların “restore” edilmesinden ibaret değildir, aynı zamanda toplumsal ve siyasi bir yenilenmeyi de içerir. Sami Er'e karşı oynanan kirli oyunlar, Malatya'nın bu yeniden inşa sürecinde karşılaştığı “engelleri” yansıtırken, aynı zamanda şehrin, bu tür zorlukların üstesinden gelme gücüne de işaret ediyor. 

Hakikat, her zaman olduğu gibi, zamanla kendini gösterecektir.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Umut
    27-03-2024 21:04

    Sami Er Malatya yı Malatya da Sami Er i bir şans olarak görüp dolu dolu hizmet yılları olmalı..

  • yorum avatar
    Ali
    27-03-2024 17:45

    Durmak yok yola devam

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.