dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2431.7
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62559.79$

Yazıcı, Malatya siyasetine “mesafe” koymalı!..

04 Eylül 2023, Pazartesi 11:10
Yazıcı, Malatya siyasetine “mesafe” koymalı!..

 

-“Malatya Valisi Ersin Yazıcı” için neler söyleniyor?

-Ersin Yazıcı, temsil ettiği makamın farkında mı?

-Yeni Vali “geçmişte yapılan hataları” tekrarlar mı?

-Malatya Valisi Yazıcı, “Malatyalıların duasını” nasıl alabilir? 

-İnsanların “düşkün”lüğünden ve “çaresiz”liğinden istifade edenler kimler?

-Toplumumuzu içten içe kemiren “aç gözlülük” ve kolay yoldan “para kazanma hırsı”na nasıl dur diyebilirsiniz?

-Fulya Öztürk’ün Malatya’ya kazandırdığı ne oldu?

-Malatya’da ne yapılsaydı “Fulya Öztürk’ün yaptığı yayından katbekat daha tesirli” olurdu?

-Şevket Keskin, “kimlere-ne” yazdırıyor?..

-“Şevket Keskin’in yaptıkları veya yapmadıkları” üzerine kaleme aldığım yazılarda başka manâlar aramak da neyin nesi? 

-Keskin, “başkanlığı devredeceği güne kadar” ne yapmalı?

-“Öznur Çalık tartışmaları”ndan kurtulmanın yolu ne?

-Fiskos Masası’nda ne var?

-Haftanın karikatüründe ne var?

-Laf Ebesi’ni okumadan geçmeyin!

***

Malatya Valisi Ersin Yazıcı için, “Türkiye’nin en iyi valisi…” şeklinde bir söz duymuştum. 

Malatya’nın ziyadesiyle “meyus”, “mahzun” ve “mağdur” olduğu bu süreçte, mezkur söz için “İnşallah öyledir…” temennisinde bulundum. 

İnşallah sayın valimizin “mihmandarlığı”nda, harap olan şehrimiz “inşaa”, berbat olan ticaretimiz “ihya” ve terk-i diyar etmiş hemşerilerimiz de “ikna” olurlar ve memleketlerine geri dönerler.

Şayet valimiz, önceki valiler gibi “devlet adamı olduğu”nu unutup, “siyasetin etki ve gölgesi”nde Malatya’ya hizmet (!) etmeye çalışırsa; Ne terk-i diyar eden hemşerilerimiz ikna, ne berbat olan ticaretimiz ihya, ne de harap olan şehrimiz yeniden inşaa olunur…

Önceki valimiz Hulusi Şahin, siyasetin etkisi altında kalmamak için, çok mücadele verdi, lakin başaramadı. 

Ondan önceki valimiz Aydın Baruş ise, siyasilerin etkisinde kalmış gibi bir tablo çizmişti... 

Aydın Baruş’tan önceki valimiz Ali Kaban ise, tam bir devlet adamıydı. Kadere iman etmiş, gerektiğinde elini masaya vurmaktan çekinmeyen bir duruşu vardı. Malatya’nın sorunlarına, neşter vuracağı sırada, “baş-belası” birkaç “vekil”in kurbanı oldu. 

“Türkiye’nin en iyi valisi…” sözünün hakkını verecek Ersin Yazıcı, temsil ettiği makamın farkında olarak mihmandarlık yapıp, “Malatyalıların duası”nı alacaktır. 

Siyasetin gölgesinde kalmayı tercih edip, mesai doldurma yolunu seçecek olursa; “Türkiye’nin en iyi valisi…” sözünü söyleyenleri “tekzip” edip, Malatya’ya kaybettirmiş olacak. 

O zaman da vay halimize!..

İŞTE ORADA BOZULDU İNSAN…

Malum olduğu üzere, Malatya’mız büyük bir “afeti yaşadı” ve o afetin etkilerini “uzunca bir süre” üzerinde atabilecek gibi görünmüyor. Hal böyleyken; Toplumumuzu içten içe kemiren “aç gözlülük” ve kolay yoldan “para kazanma hırsı”, sorunlarımıza bir yenisini daha eklemiş durumda.

İnsanların “düşkün”lüğünden ve “çaresiz”liğinden istifade edenler var maalesef. 

Hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın hizmetini görmeye namzet bazı kişiler, türemiş durumda. Hiçbir “binası”, “evi” veya “dükkanı” olmadan herhangi bir “vergi levhası” veya “sertifikası” bulunmadan, bakım hizmeti (!) verdiklerini iddia eden bu kişilerle ilgili hemen her gün bir ihbar alıyorum. 

Gecenin bir yarısı hastane bahçesine terk edilen bir hasta, kimseye haber vermeden sevgilisiyle kaçan sözde hasta bakıcı veya bakıma muhtaç kişiye yapılan eziyet haberlerini hemen her gün duyuyor ve üzülüyorum. 

Yaptığım araştırma neticesinde bu hizmetin (!) “büyük bir gelir kapısı” olduğunu öğrendim. Elbette verilen bir hizmet varsa, bu hizmetin de bir “karşılığı” olacaktır. Lakin bir hizmeti vermek için de, “ehliyet sahibi” olmak gerekir. Malatya’daki ahval ise, artık “merdiven altı” diye tabir edilenin de altında bir duruma dönmüş görünüyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi, “binası yok”, “evi yok”, “vergi levhası” hatta bu işi yapabileceğini belirtir bir “sertifikası” bile yokken, bu hizmeti verdiklerini iddia eden bir zümre türemiş. 

Oluşturdukları ekiplerle, çok “uçuk fiyat”lar karşılığında çalışıyorlar. Mesela saat 08:00 ile 18:00 arasında hizmet vereceklerse, 16 bin lira ücret istiyorlar. Şayet hizmet yatılı olacaksa, istenen rakam 20 bin liralara çıkıyor. Hizmeti verenlerin büyük bir kısmının “okuma-yazma”sı da yok. Hatta bazıları, “Türkçe dahi bilmiyor”. Bakım hizmetiyle ilgili “bilgi” ve “donanım”ı ise hak getire… 

Bilgi ve donanımı olan kişiler, hastanelerde saati 3 yüz veya 5 yüz lira gibi bir bedelle hizmet veriyorlar. Okuma-yazma bilmeyen bilgi ve donanımı olmayan ekipleri organize edenler ise, bu işin “simsar”ları. Gönderdikleri her elemandan 3 bin veya 5 bin lira gibi bir komisyon alıyorlar. Bu ekipleri oluşturanlardan birinin de kendisini “İŞKUR müdürünün yeğeni” olarak tanıtıyor olması da, ayrı bir fecaat... 

Son olarak dün şahsıma gelen bir ihbar ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Malatya’da ne yaptığını iyice sorgulamama sebep oldu. Sözkonusu ihbar şöyle: Bakımevi hizmeti veren firmalardan birine gönderilen bakıma muhtaç bir vatandaşımız, “uyuz hastalığı”na yakalanmış. Sadece bu olaya dahi “spesifik” bakılarak “filyasyon” yapılsa; diğerlerinin de çorap söküğü gibi ardı sıra geleceğini düşünüyorum. 

Bu konuyu yazarken, rahmetli Neşet Ertaş’ın “Süte su karıştı, sonra söze yalan, mideye haram, işte orada bozuldu insan” kelimelerini hatırladım. Nedense?..

FULYA ÖZTÜRK’TEN DAHA ETKİLİ OLMAZ MIYDI?

Yazılarımı takip edenler “Laf sokmaya çalışmak” gibi bir derdimin olmadığını iyi bilir.

“Ben” demekten ziyade, “Biz” demeyi tercih edenlerden biri olarak, “sinerji ruhu”yla hareket ederim. Hatırlanacağı üzere; Geçtiğimiz günlerde, meslektaşım Fulya Öztürk hanımefendinin Malatya’ya gelmesi, Malatya üzerindeki “sis perdesi”nin de aralanmasına sebep oldu. Malatya, bir anda Türkiye gündemine oturdu. “Yüzyılın Afeti”nde, Malatya’nın da büyük yıkım yaşadığı konuşulur oldu. Aylardır anlatmamıza ve göstermeye çalışmamıza rağmen, bir türlü başaramamıştık, Malatya’nın yaşadığı yıkımı… Herkes, “Hakikaten denildiği gibiymiş…” demeye başladı. 

Fulya Öztürk kardeşime, şehrim adına müteşekkirim. 

Ulusal medyada, bilakis İstanbul’da yaşayan “gazetecilerimiz”, “köşe yazarlarımız, “televizyoncularımız” ve de çeşitli gazetelerde “genel yayın yönetmenliği” yapan hemşerilerimiz, Malatya’yı gündeme getirselerdi ve depremin Malatya’yı da vurduğunu der-hatır etselerdi, Fulya Öztürk’ün yaptığı yayından katbekat daha tesirli olmaz mıydı?

KESKİN, KİMLERE-NE YAZDIRIYOR?..

Önceki gün bir arkadaşım aradı. ESOB Başkanı Şevket Keskin’in şahsımla ilgili bir araştırmaya giriştiğini söyledi. 

“Murat Çetin’e, bu yazıları kim yazdırıyor?” diye soruyormuş sağa-sola…

Şahsen, Malatya’yı “seven”, Malatyalıya “hizmet” etmeye gayret gösteren ve Malatya’nın “kalkınması” için yapılması gerekenleri dile getiren bir kardeşinizim. “Eğri” gördüklerimi düzeltmek, “yanlış” gördüklerimi doğrultmak ve düzgün ile doğruları da göstererek “teşvik” etmekten başka bir gayem olmadı bugüne kadar. 

Sayın Şevket Keskin’in yaptıkları veya yapmadıkları üzerine kaleme aldığım yazılarda başka manâlar aramak da neyin nesi? 

Hadi bir soru da ben sorayım: Eğer böyle bir şey mümkün ve vâki ise, o zaman “Şevket Keskin kime veya kimlere ne yazdırıyor?” 

Şevket Keskin’in bu sorusuna verilecek en güzel karşılık bu olsa gerek?..  

Kaldı ki, Şevket Keskin yaptığı bu tarz sorgulamalarla, olayı “manipüle” etmeye çalışırken, iddianın doğruluğu bir nevi “tasdik” ettiğinin farkında değil. Şevket Keskin’in “Kim yazdırıyor…”dan ziyade, yazılanlara bakarak, ne yapıp, ne yapmadığını “sorgulaması” gerekir. 

“İş yeri yıkılıp anahtarı elinde kalan esnafın”, “ticareti mahvolup evine ekmek götüremeyen tüccarın” ve “harabe olmuş bir şehirde sanatını icra edemeyen bir sanatkarın” durumuna çare üretmesi gereken Şevket Keskin’in öncelikli konusu “Kimin ne yazdığıyla alakalı sorgulamalar yapmak” olmamalıdır. 

Uzun yıllar başkanlık yapmış ve bu yolda saçını ağartmış bir “piri fani”nin söyleyeceği söz bu değildir. Sayın başkana acizane tavsiyem odur ki; Kalbini bu tarz “ifsat edici” şeylerden arındırıp, başkanlığı devredeceği güne kadar var gücüyle çalışsın.

“ÖZNUR ÇALIK TARTIŞMALARI”NDAN KURTULMANIN YOLU!..

AK Parti’nin kongre tarihi 7 Ekim olarak belirlendi. Bu kongrede, AK Parti MKYK üyesi Öznur Çalık’a “Genel Başkan Yardımcılığı” gibi bir görev verilirse; Malatya’da, Öznur Çalık üzerinden sürdürülen “siyasi çekişmeler” son bulacaktır.

Baksanıza, başımıza taş düşmemişti; o da düştü! 

Bunca musibetin rağmına insanımız halen “Öznur Çalık belediye başkanı olur mu?” şeklinde, bir “tereddüt”, bir “endişe” ve bir “evham” yaşıyor.  

Vallahi yazık!

Eğer bu temennim gerçek olursa, hem Öznur Çalık bu dedikodulardan kurtulur, hem de Malatyalılar böylesine olumsuz bir düşünceden berî kalır… 

FİSKOS MASASI:

- CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, önümüzdeki dönem de başkanlık koltuğunda kalacakmış.

- CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Hulusi Porgalı olacakmış..

- MHP, Öznur Çalık’ın AK Parti adayı olması halinde, Selahattin Gürkan’ı partisinde aday olarak gösterecekmiş. 

- İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Ahmet Kızılay sonrası için rektör olmayı planlıyormuş.

- Malatya Valisi Ersin Yazıcı, emniyet müdürüne “Hırsızlık olaylarını bitir…” diye talimat vermiş.

- Namık Gören başkanlığındaki Ak Parti Malatya İl Teşkilatı yönetimini, Öznur Çalık belirleyecekmiş.

- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, Sami Er’in de aday adayı olacağı konuşuluyormuş.

- Ak Partili Malatya milletvekillerinden vatandaşla en çok hem-hal olanın, Abdurrahman Babacan olduğu söyleniyormuş…

- Öznur Çalık’a yakın olduğu bilinen ve Öznur Çalık eliyle akredite edildiği iddia edilen bazı müdürlüklerde, görevden alma girişimleri için düğmeye basılmış…

- İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamına Kahraman Kavuk’u getirmek istiyormuş.

- Basri Kahveci, Battalgazi Belediye Başkanlığı için söz almış.

- İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, günlük gezi ziyaretlerine sadece “bir saat”ini ayırıyormuş…

LAF EBESİ: Tanımadığı birisi hakkında yorum yapmayı adet edinenler; provake olmuş ve hezeyanlarla yaşayan hebennekalardır. Bunlar, her zaman var ve olmaya da devam edecektir. İrabda mahalli yok olan bu tipleri, necaset temizliğindeki kağıtlara benzetirim. Aynı iş için geri dönüşümleri de mümkün değildir. Kullananların karşısına, bir başkasının kullanılanı olarak çıkmaları, her zaman muhtemeldir. Onun için evvel-ahir tavsiyem; Kullandıklarınızı iyi tahlil edin. Yarın, size karşı kullanılmayacakları ne malum?...

Selam ve dua ile…
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    GÜNGÖR
    10-09-2023 12:59

    Artık yolun sonuna gelindi. Merkez belediyelere işin ehli, düzgün insanları getirilme vebali ve mecburiyeti var. Ak parti buraya odaklanmazsa işi zor .Gürkan ve diğerleri ile olmaz,olamaz .Herkes kendi adamının derdindeymiş?!İhsan Koca yine bir müteahhit ve kendine bağlı birinin olmasını,bir eski vekil sözünden çıkmayacak eski bir ilçe başkanını l,bir diğeri sözde kendi adamını vs ..İhanet içinde olmayın.Muteahhit,kamuya belediyelere mal satan tüccarları bırakın artık.Yonetiminde bulunmuş,hiç bir katma değer olusturmamış adamları bu insanlara pazarlamayın.İki elimiz yakanizda ve takipteyiz .Vicdan edin!?

  • yorum avatar
    Şerif
    05-09-2023 09:40

    Yaptığınız haberlerden sonra şunu farkettim. Şevket Keskin bu ara esnaf ziyaretine yoğunlaştı. Tebrik ederim Murat Çetin

  • yorum avatar
    Akif
    05-09-2023 09:10

    Ben sayın valinin bu işi becereceğine inanıyorum. Yeterki ekibi gözden geçirsin ve iyi bir ekip kursun. Malatya Valiliğinde bir ekip kurulmuş. Bu ekip kimseyi içine almıyor. Gelen valileri de parmaklarında oynatıyorlar. Eğer Vali bey, güvenilir bir ekip kurup bilgi akışını doğru kurarsa, başaramayacağı iş yoktur.

  • yorum avatar
    Ayşegül
    05-09-2023 09:08

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, sadece arzularını bastırmak ve benliğini öne çıkartmak için vekil oldu. Bundan sonra ne ister bilmiyorum ama, bundan sonrasına da babasının gücü yetmez

  • yorum avatar
    Şahin
    05-09-2023 09:06

    İhsan Koca, bütün başkan yardımcılarına ihanet etti. Hepsine vekillik için hazırlanın dediği halde, gitti 15 gün öncesinden kendisi müracaat etti. Ben. İhsan Koca’nın Kahraman Kavuk için kılını kıbırtacağına ihtimal vermiyorum

  • yorum avatar
    Osman Ağır
    04-09-2023 23:44

    Dua almayı önemseyen herkes için malatya şu an tam bir fırsat sunuyor… rabbim makamının devamını arzulayanlardan kurtarıp dua almak isteyenlerle karşılaştırsın bizi inşaallah….çünkü etraf makamının devamından başka bir arzusu olmayanlarla dolu….akletmezmisiniz!!!!!

  • yorum avatar
    Cebo
    04-09-2023 21:12

    Şevket abi iyi bir piyasacı tribüncü..Oynamak yerine hizmet üretsin..

  • yorum avatar
    İlknur
    04-09-2023 21:04

    Karikatürler çok başarılı. Tebrik ederim Taşlar yerine oturmuş!

  • yorum avatar
    Yavuz
    04-09-2023 21:04

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak aktif bir vekil olarak karşımıza çıkıyor. Kendisini tebrik ediyorum

  • yorum avatar
    Yasemin
    04-09-2023 21:01

    Malatya'yı Malatya'nın dertleriyle dertlenen bir yönetici yönetmeli. El elin eşeğini nasıl arar bilirsiniz. Ben böyle düşünüyorum. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük gibi bir başkan Malatya'yı yönetmeli. Şöyle ki, Mikail Başkan aslen Pütürgeli. Doğduğu büyüdüğü topraklara hizmet etmeyi seçen kendi has vatandaşlarının refahı için çalışan onların dertleriyle dertlenen biri. Nasıl bir aile reisi hanesine çocuklarına sahip çıkıyorsa o da öyle. Tam da bu tarzda bir birliktelik şart. Malatya'nın derdini bir Malatyalı bilir. Malatyalı sadece kendine değil çarşısına da üzülür toprağına da üzülür. Oraları taş toprak yığını olarak görmez. Enkazına ağlar ağıt yakar. Aradaki fark bu. Canı gönülden iş yapmak önemli.

  • yorum avatar
    Zemheri 23
    04-09-2023 20:52

    Bugün vekil diyor ki merkez projesi genisleyecek..Ee bi zahmet...Tamam büyük bir afetti ama Malatya için de şehircilik manasında bir şans..Valiye büyük iş düşüyor..Malatya bu hızla yol almamalı..

  • yorum avatar
    Derya
    04-09-2023 20:52

    Laf ebesi bölümünde verdiğiniz mesaj inşallah sahipleri tarafından algılanır. Bu tarz bir içerikten ders çıkaracak onlarca konu var

  • yorum avatar
    Fırat
    04-09-2023 20:51

    Oldu olacak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Fulya Öztürk olsun! İşi layıkıyla yapar Malatya'nın sesini de dünyaya duyurur. Fulya Hanım Malatya'da yetkili kişi olun lütfen. Malatyalı siyasilerin 7 ayda yapamadığını 7 dakikada yaptınız Tebrikler

  • yorum avatar
    Gayret66
    04-09-2023 20:38

    Fulya Öztürk ün bu süreçte sık sık Malatya ya gelmesi lazım yoksa bizim siyasiler durumu anlatmaz herşeyin iyi gittiğini rapor ederler.

  • yorum avatar
    @@@
    04-09-2023 20:33

    Şevket Keskin yakın çevresinden uzaklaşsın bence zira onların kendisine faydası yok. Yazı yazmak da bir sanat.

  • yorum avatar
    Remziye ulaş
    04-09-2023 20:25

    Fulya Öztürk ten Allah razı olsun. Kadın malatyanın içler acısı durumunu ekrana taşıdı. İş eğer belediye başkanlarına kalsa memlekette herşey normal.

  • yorum avatar
    Yakup
    04-09-2023 20:23

    Öznur Çalık Malatya için bir değer ama vatandaş Ak partinin son yıllardaki olumsuzluğunu ona yıkıyor oysa Malatya için çalışan iş bitiren tek vekil ama ön yargılar yüzünden karalanıyor.

  • yorum avatar
    Uğur
    04-09-2023 20:20

    Malatyanın yeni valisinin elinde sihirli değnek yok ben bir vatandaş olarak sürecin çok ağır işlediğini düşünüyor ve görüyorum. Vali bey yıl sonu yıkımların biteceğini söylemiş umarım dediği olur ve memleket toparlanma sürecine girer.

  • yorum avatar
    Vatandaş Battal
    04-09-2023 13:59

    Sayın vali bir enkazı devraldı,Rabbim kolaylık versin kendisinden beklentimiz büyük..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.