dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2439.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64425.1$

İtibar suikastı yapanlara en güzel cevap!...

29 Haziran 2020, Pazartesi 06:50

 

 -SESLİ MAKALE-

 

 

-MAKON VE MASTÖB'ÜN PLANI NEDEN YANLIŞ?
-SİYASETÇİLERİMİZ BU PLANA MÜDAHİL OLMALI MI?
-SELAHATTİN BAŞKAN NE YAPMALI?
-YENİ MALATYASPOR, HAKEMLERİN TASLİTİNDEN NASIL KURTULUR?
-NASIL BİR DOSYA HAZIRLANMALI?
-MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HAKKINDA NE YAZMIŞTIK?
-İŞTE O YAZI:

Siyaset dünyasını iyi biliriz. Emeğin hiçe sayıldığı, hiç alakası olmadığı halde “Aslında bu işi ben yaptım” diyerek hikayelerin uydurulduğu, kirli bir sanattır (!) siyaset. Yaptığımız işin hakkını vermek adına gecemizi gündüzümüze katar, en iyisini ve en doğrusunu bulmak adına büyük emek harcarız. Hamdolsun, bugüne kadar yaptığımız işlerin tamamından alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Şahsımıza ve çevremize çeşitli vesilelerle ve çeşitli zamanlarda saldıranlar oldu. Yazıp-çizdiklerimize kara çalmak için, akla hayale gelmedik senaryolar üretenler oldu. Kimisi yüzümüze karşı, kimisi de arkamızdan konuştu. Arkamızdan konuşanlara da yüzümüze söyleme cesaretinde bulunanlara da gereken cevabı verdik. İtibar suikastı yapmaya çalışanların kimlerin değirmenine su taşıdığının bilinciyle, haberlerimizi yayınladık, yazılarımızı yazdık. Malatya'mıza iyi olanın, doğru-dürüst olanın ve hayırlı olduğuna inandığımızın sonuna kadar arkasında durduk. Malatya Time'ın yayın hayatına başladığı ilk günden bugüne kadar, umumun menfaati ve şehrin geleceği hep önceliğimiz oldu. Bize çeşitli iftiralar atarak yaptığımız haberelere ve yazdığımız yazılara itibar suikastı yapanlara “Bak ne güzel bir hizmet yapmışız!” diyerek en güzel cevabı veriyoruz. İşte Malatyamızın hayrına olan hizmetlerimizden bir örnek:

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fakülte statüsüne kavuşturuldu. Hastanemizin, Fakülteye dönüştürülmesini, ilk defa bu köşede 9 Aralık 2019 Pazartesi günü gündeme getirmiş ve şu tespitlerde bulunmuştum.

“SÖZDE “ŞEHİR HASTANESİ” AMA…”

 “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Şehir hastanesi” statüsünde değerlendirdiği

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki hizmet kalitesi, maalesef “mevcut” sistemle “artmaz”. “

 “Çünkü:

 1.Spesifik konularda çalışan hekimler, akademik kariyer yapmak istedikleri için “haklı” olarak “üniversitelere”geçmek istiyorlar. Hatta mecburi hizmetle gelen radyasyon onkologu, çocuk kalp damar uzmanı, çocuk radyoloji uzmanı, çocuk Hematoloji uzmanı ve iç hastalıklarının yandal uzmanları; üniversiteye geçip akademik ortamda çalışmayı tercih ediyorlar.

 “2.Yine aynı şekilde Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kendi bölümüyle ilgili veya üniversiteyle ilgili “sorunu” olan bir öğretim üyesi, haliyle Malatya'dan ayrılmak “durumunda” kalıyor. Alternatif bir tıp fakültesi olsa, Malatya'da kalıp şehrine hizmet vermeye devam edecektir. Bu husus göz ardı edildiğinden, öğretim üyeleri mecburen ayrılmak zorunda kalıyor.”

 “3. Ayrıca rekabetin bilimsel ortamda da “kaliteyi” arttıracağı herkesin malumudur..

Karaciğer” ve “kemik iliği” nakli konularında Turgut Özal Tıp Merkezi, çok ciddi seviyelere ulaşmış ve bir “marka” değeri oluşturmuştur. Ancak başka hastalıklardan dolayı  ilimizden sevk edilen bir çok hastalarımız vardır. Bunların da Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uzmanı olmasına rağmen; asistanı ve takip edecek kalifiye yardımcı ve sağlık personeli bulunmadığından, maalesef yeterli hizmeti veremiyor.

 “4. 1065 yataklı hastane olmasına ve %40'larda doluluk oranı bulunmasına rağmen;  bu hastaları “tedavi” etmek yerine “sevk” yolu “tercih” ediliyor.

 “5.Turgut Özal Tıp Merkezi'nde genellikle il dışı hastalara hizmet verildiği için (%90 doluluk), bazı hastalar kabul edilmemekte ve bu sebeple de ilimizde bulunan hastalar, başka merkezlere “sevk” edilmektedir. Örneğin “Doğumsal” hastalıkların tetkik ve tedavisi gibi.. Bazı illerimizde henüz yeterli ilerleme gösteremediği dallara, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi ile bağlı olacağı “üniversitesi”nin güçlendirilmesinin büyük “katkısı” olacaktır. Unutulmamalıdır ki; tüm Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da bulunan bu hastalar, Ankara'ya gitmekte ve çoğu zaman da yer bulamadıkları için uzun süre beklemektedirler.”

 “Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin, üniversiteye bağlanması için buna benzer birçok sebep yazılabilir. Malatya, sağlıkta gerçekten de Turgut Özal Tıp Merkezi'yle “hayal” edemeyeceği bir noktaya geldi. Şehrimizi bu konuda gelecekte de aynı konumda tutabilmek, hatta daha ileri seviyelere getirmek için böyle bir fırsatı kaçırmamamız elzemdir. Şu gerçek çok açıktır ki Turgut Özal Tıp Merkezi ne kadar gelişse de, şehrimizin sağlık ve hasta iş yükünün % 90'ı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılmaktadır. Bu gerçekten hareketle Malatya Eğitim Araştırma Hastanemizin hizmet kalitesini arttırmak için, mutlaka ikinci bir tıp fakültesi daha Malatya'ya kazandırılmalıdır.”

SELAHATTİN BAŞKAN MİHMANDARLIK YAPMALI!

 Yeni Malatyaspor, iki gün önce Fenerbahçe ile karşılaştı. Karşılaşmanın skorundan ziyade hakemin verdiği kararlar konuşuldu. Özellikle Gökhan Töre'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon, değil bu maçın sanki bütün sezonun önüne geçti. Sezon başından bu yana, hakem hatalarının büyük bir çoğunluğu Anadolu takımlarının aleyhine oldu. Önceki günkü maç ise Malatyalılar için tuzu-biberi niteliğindeydi. 

Karşılaşmanın ardından futbol yorumcularının da hedefinde Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve hakem vardı. Gökhan Töre'nin gördüğü iki sarı kartın da yersiz olduğu konusunda birleşen yorumlara iki tane örnek vermek isterim. Birincisi, eski hakem Erman Toroğlu'nun sözleridir. İşte Toroğlu'nun kırmızı kart pozisyonuyla ilgili yorumu: “Emre, hakeme gidip, “O bana bir şey yapmadı, kartlık pozisyon değil" dese, hakem göz önüne alırdı. Emre, Türk futbolunda bütün yaptıklarının hepsini silerdi. Dünkü maçı alsan ne olur, almasan ne olur? Bütün geçmişini bir maçla temizleyecekti.

İkinci yorumcu ise eski Milli Futbolcu Rıdvan Dilmen'dir. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Yeni Malatyaspor'da kırmızı kart gören Gökhan Töre'nin pozisyonu için, "Emre Belözoğlu'nun davranışı beni çok rahatsız etti. Bu sıkıntılı. Rakip oyuncunun ve rakibin emeğine haksızlık ve saygısızlık oluyor. Maalesef Emre'nin bir abisi olarak, o davranışından ötürü, Gökhan Töre kırmızı kart gördü. Ali Şansalan, çok beğendiğim bir hakem. Gökhan Töre'ye iki sarı kartı da hatalı. İkisini de görmeden verdi…” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor'a yapılan haksızlıklarla ilgili olarak Kulüp Başkanı Adil Gevrek, karşılaşma sonrası “Yapılan hakem hataları bizi bezdirdi. Kötü niyet aramak istemiyorum ama, bizi de farklı şekilde düşündürmeye başladı. Konuşmuyorsun, 1 olur, 2 olur ama bu kadar hata olmaz ki! Bugün hakemi konuşmak zorunda kaldık! İnanıyorum ki ligde kalacağız, biz hakkımızla ligde kalmak istiyoruz ve hakkımızın yenmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra bir televizyon programına telefonla katılan Adil Gevrek, “Büyük takımların aleyhine hata yapan hakemlere düdük astırıyorlar da Anadolu takımlarının aleyhine yapılan hatalar, niye görmezden geliniyor?” diye sordu. 

Sonuç olarak Türkiye'nin köklü kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'ye karşı son dakikalara 2-1 önde giren Yeni Malatyaspor, hakemin yanlış kararları neticesinde 3-2 mağlup olarak haftayı kapattı. 

Yeni Malatyaspor'un aleyhine yapılan hataların bir karşılığı olması gerektiğini düşünen Malatya Konfederasyonu ile Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği yönetimleri, Türkiye Futbol Federasyonu önünde bir protesto gösterisi düzenlemeyi planlıyormuş. Planlanan protesto gösterisiyle ilgili acizane görüşüm şu şekildedir: “Bu protestoya eğer siyasilerimiz katılmazsa “eksik” kalır. Eğer siyasilerimiz de bu protesto gösterisine katılırsa o zaman da “yanlış” olur. Çünkü iki araba bir biriyle çarpıştığında, ikisi de zarar görür! O sebepten, bu konu, tabiri yerindeyse “diplomasiyle” halledilmeli. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın mihmandarlığında,  AK Parti'nin dört vekilinin yanı sıra MHP ve CHP milletvekilleriyle birlikte; ilçe belediye başkanlarımız, TSO başkanımız, STK Başkanlarımız ve iş adamlarımızla birlikte yapılan hataları ispat edecek bir dosya hazırlasınlar. Bu iş, ivedi bir şekilde hazırlanmalı. Böyle bir çalışma, en azından önümüzdeki 5 maçta, daha “adil” ve Malatyaspor'a daha “hassas” hakemlerin gelmesini sağlayacaktır. Kavgayla döğüşle bu iş halledilmez. Bu dosyaya, hakem hataları, bu hatalara futbol yorumcularının görüşleri ve hatalar sonucunda ligdeki dengelerin nasıl değiştiği konulabilir.


Selam ve dua ile

Fieamanillah