dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62965.262$

Kızılay aleyhine çalışan şebeke…

14 Temmuz 2016, Perşembe 05:00

Malum olduğu üzere, Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimi Prof. Dr. Ahmet Kızılay, lehine sonuçlandı. Rektörlük için 7 adayın yarıştığı ve Ahmet Kızılay'ın 359 oy aldığı seçimde, diğer 6 aday oyların yaklaşık yarısını alabildi. İsterseniz küçük bir hatırlatma yapalım: Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 359 oyla yüzde 48.58'lik desteğin sahibi oldu. Kızılay'ı 181 oyla Aysun Bay Karabulut, 90 oyla Cafer Özkul takip etti. Prof. Dr. Cengiz Ara ve Prof. Dr. İlhan İçen'in 35'er oy aldığı seçimde 5 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonucunda 28 oy, Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu'na, 6 oy da Prof. Dr. Kemal Duruhan'a çıktı. Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Prof. Dr. Kızılay, tebrikleri kabul etti.Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretim üyesi arkadaşlarının desteğiyle seçimde en çok oyu aldığını söyledi.Sonuçtan emin olduğunu dile getiren Kızılay, "Birinci basamağı hocalarımızın güçlü desteğiyle geçmiş olduk. Bundan sonraki basamaklarda da hiçbir endişem yok. Üniversitemizi çok daha ileri noktaya taşımak hedefimiz, bunu da yapacağız inşallah." dedi. Bu seçim ardından yeni rektörün belirlenmesi için en çok oy alan 6 adayın ismi Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilecek. Bu kişiler arasından YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi, Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini rektör atayacak.

BİLİMİ ÖNCELEYEN İNSAN…

Seçimi açık ara önde tamamlayan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kendine has misyonuyla hareket eden özel bir isim. Kimseyi ötekileştirmeyen bir karaktere sahip olan Ahmet Kızılay, bir akademisyenin olması gerektiği gibi bilimi öncelemeye çalışan biri. Seçim sürecinde hiçbir aday için aleyhte en küçük bir ifade kullanmayan Ahmet Kızılay, sadece kendini ve projelerini anlattı. Profesör Doktor Ahmet Kızılay seçim sürecinde bana göre medyayı ve sosyal medyayı iyi kullanmadı veya kullanamadı. Ancak medyaya yansıyan "100 bini aşan  hastaya baktım. 20.000 hasta tedavi ettim. Yaklaşık 40 tane KBB uzmanı yetiştirdim.” sözleriyle adeta “Ben buyum” diyordu.
Seçim sürecindeki şahsi kanaatim Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın daha yüksek oranda bir sonuçla birinci çıkacağı yönündeydi. Ancak yine de yaklaşık olarak oyların yüzde 50'sini almış olması bu kanaatimin isabetli olduğunu da gösteriyor.

KARABULUT, BAŞARILIYDI

Diğer adayların seçim sürecindeki durumlarına da bakacak olursak, ikinci sırayı alan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'la başlayalım söze. Aysun Bay Karabulut, gayet başarılı bir seçim süreci yaşadı. Hem yazılı hem de sözel medyayı iyi kullandığı kanaatindeyim. Profesyonel destek aldığı gayet bariz olan Bay Karabulut, Üniversitedeki “Paralel Yapı”yla ilgili çıkışları artı puan getirdi kendisine. İftar organizasyonu tertip ederek, basın mensuplarına “Paralel Yapı”yla ilgili yaptığı açıklamalar, sadece Malatya'da değil tüm Türkiye'de ses getirdi. 


ÖZKUL, MALATYA'YA UYUM SAĞLAYAMADI

Üniversitemizin Fransa'dan ithal rektör adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul ise hatırı sayılır bir oy aldı. Adaylar içinde kariyeri parlak isimlerden biriydi. Malatyamızın dokusunu tam olarak anlayamamış bir kişilik olarak dikkatimi çekiyordu. Ayrıca kendisinin adaylığı konusunda en önemli olumsuzluk bence, Cemil Çelik'le birlikte anılmasıydı. Bütün olumsuzluklara rağmen Cafer hocayı başarılı buluyorum. Çünkü üç aylık bir çalışma neticesinde hatırı sayılır bir oy aldı. Seçimin sonunda üçüncü sırayı almış olması büyük bir başarıdır. Senelerdir İnönü Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleriyle birebir hasbihal eden adaylardan daha fazla oy almış oldu.

ÇELİK'İN DESTEĞİNİN SEBEBİ NEYDİ?

Madalyonun bir de diğer tarafı var. Rektörlük görevinde 8 yıl kalmış ve 400 kişilik istihdam sağlayan, Cemil Çelik'in adayı olarak baktığımız zaman Cafer Özkul, büyük bir mağlubiyet yaşamıştır. Cemil Çelik'ten söz açılmışken, bir iki kelam için de kendisi için edelim. Kendi hemşerisi ve muhafazakar bir insan olan Ahmet Kızılay'ı desteklememiş olmasına bir mana veremiyorum. O Kızılay ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorluğunu yapmış, Malatya'ya ve üniversiteye katma değer oluşturmuş biriydi. Çelik'in rektör olma ihtimali en yüksek aday, Ahmet Kızılay'ın yerine Cafer Özkul'u desteklemiş olması hayli garip(!) gelmişti bana. Çünkü,seneler önce Sayın Cemil Çelik'le yaptığımız röportajda “Bir de Ahmedimiz var ki kulak burun boğazcı” diyerek gönülden gelen iltifatla anlattığı Ahmet Kızılay'ı bırakıp dışarıdan bir isme bel bağlamıştı.

ÜNİVERSİTEDEKİ GİZLİ İTTİFAK

İşin aslı şudur: İnönü Üniversitesi'nde gizli bir ittifak vardır. Bu ittifak, her ne kadar ayyuka çıkmamış olsa da Ahmet Kızılay'a karşı bir oluşum sergilenmiştir. Seçime ve seçim sürecine dikkatli bakan gözler, bunu gayet net görür.

Yukarıda da zikrettiğim gibi, yapılan seçim, Ahmet Kızılay'ın rektör olması için tek başına yeterli değildir. Bundan sonrası için başka aşamalar da var. Bu aşamalarda Malatya Milletvekillerinin de fikri alınacaktır. Ancak bu durumda da Ahmet Kızılay lehine kanaat bildireceklerin ağırlıkta olacağını düşünüyorum.

KIZILAY'IN KAZANMAMASI İÇİN BİR ŞEBEKE ÇALIŞTI

Seçimde çok net bir sonuç alındı. Yüzde ellisini Ahmet Kızılay, diğer yüzde elliyi de rakiplerialdı. Ahmet Kızılay cephesinden aldığımız duyumlara göre seçim sonucu değerlendirmesi, “Ulusalcılar, solcular ve fırsatçılar, çok net bir mağlubiyet aldılar” şeklinde olmuştur. Ayrıca medyayı kullanmak veya kullanamamak konusunda da bilinçli olarak hareket edildiği duyumlarımız var. Eleştiri kısmının olması elbette çok önemliydi. Ancak medyayı kullanmamak istememişlerdi. Aynı cenahtan duyduklarımıza bir iki ilave daha yapalım: Bizim seçimi almamamız için bir şebeke çalışmıştır. Geçmişten gelen yapıyı devam ettirmek isteyen bir şebekeden bahsediyoruz. Bu şebeke önümüzdeki süreçte de boş durmayacak. Onları bilerek hareket ediyoruz. “Paralel Yapı”nın yarısı bu seçime gelmemiştir. Diğer yarısının da oylara dağılmıştır. Adayımız Ahmet Kızılay'ın hakkında manipülatif haberler yapılmıştır. Sırf Ahmet Kızılay'ı kötü göstermeye yönelik yapılan bu haberlere oy kullananların büyük bir kısmının itibar etmemiş olması sevindiricidir.”

MALATYA TİME FARKI YİNE ORTAYA ÇIKTI

Kamuoyunu bilgilendirmek, yöneticileri uyarmak ve memleketimizin yaşam kalitesini daha çok artırmak adına yaptığımız gazetecilik görevinde tarafsızlığımızı korumaya çalıştık. Yayın hayatına başladığımız günden beri hangi seçim olursa olsun, tarafları sonuna kadar takip edip, her birinin söz hakkına azami özen gösterdik. Diğer seçimlerde olduğu gibi İnönü Üniversitesi'ndeki bu son seçim sürecini de haber, yorum ve analizlerle siz değerli okuyucularımıza duyurma gayreti gösterdik. Hiç kimseyi ötekileştirmeden tarafsız yayıncılık anlayışı neticesinde hazırladığımız gazetemiz, yine farkın ortaya koymuş oldu. Bu ve bundan önceki seçimlerde yine rakiplerimize büyük fark attık. Yine en taze ve en özel haber ve yorumlar Malatya Time'da yayınlandı.

İnşallah, İnönü Üniversitesi çekişmelerden uzaklaştırılıp, bilim yuvası olma özelliğini yeniden elde eder. Gerek sağlık alanında ve gerekse eğitim seviyesi anlamında ciddi bir ivme yakalayıp Malatyamıza ve ülkemize katma değer oluşturmaya çalışır.