dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

MHP’nin Olağanüstü Kurultayı

26 Mayıs 2016, Perşembe 08:19



7 Haziran 2015 seçimlerinden 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Yenilenme Seçimine gidene kadar süreçte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2,5 Milyon oy kaybederek Meclisteki Milletvekili sayısı 80'den 40‘a düşmüş. Bu düşüş ülkücü camiada büyük şok etkisi yaratmıştır.

Yaşanan bu düşüşün önde gelen sebeplerine bakıldığında; 7 Haziran 2015 sonrası Meclis çatısı altında Meclis Başkanlık seçimi ve AkParti ile Hükümet oluşumu gibi konularda MHP'yi öne çıkaracak politikalar izlenmemesi, Tuğrul Türkeş'in Seçim Hükümetinde yer alması ve bu durumun komuoyu önünde karşılıklı ağır ifadelerle tartışılması, 1 Kasım seçimlerinde yapılan Milletvekili listeleri ve ülke sorunlarının çözümü noktasında politikalar ortaya konulmamasıdır.

1 Kasım 2016 seçim sonuçlarını MHP içinde başarılı görende olmamıştı. Normal yapılması gereken seçim sonrası başarısızlık gösteren Parti Yönetiminin; Olağanüstü Genel Kurula giderek güven tazelemesi veya parti yönetiminin yenilenmesinin önünü açmasıydı. Bu bir demokrasi geleneği olarak da Ülke demokrasimizin yerleşmesi açısından da büyük önem arz etmekteydi.

Yapılacak Olağanüstü Genel Kurulda başarısızlığın sebeplerinin ortaya konulması, sorunların çözümüne yönelik politikaların oluşturulması ve bu politikaları başarı ile yönetecek Başkanlık Divanının oluşturulması amaç olmalıdır.

Peki MHP'de ne oldu? Kötü seçim sonuçlarının Parti Yönetiminden kaynaklandığını ileri süren 4 partili Genel Başkanlığa adaylığı koyarak, Yönetimin yenilenmesi için Olağanüstü Genel Kurul yapılmasını Genel Merkezden talep ettiler.

MHP Genel Merkezi de MHP tüzüğüne göre Yönetim Kademesi seçimlerinin sadece Olağan Genel Kurullarında yapılabileceğini ve bu nedenle Yönetim kademesi için seçimin 2018 yılında yapılacağını belirterek Seçimli Olağanüstü Genel Kurulun Parti tüzüğüne göre yapılmayacağını belirttiler.

Seçimli Olağanüstü Genel Kurulun yapılmasının önünü açmak için 4 Genel Başkan Adayı öncelikle tüzük değişikliğinin yapılması için delegelerden gerekli imzaları topladılar. Genel Merkezden delegelerin talepleri doğrultusunda Tüzükteki “Olağanüstü Genel Kurullarda seçim yapılmasının önündeki engeli kaldırılması” için Olağanüstü Genel Kurulun toplanmasını istediler.

Genel Merkez delegelerin kanuni taleplerine olumsuz cevap vermesi sonucu konuyu mahkemeye intikal ettirildi ve Olağanüstü Genel Kurulu toplamak üzere “Çağrı Heyeti” atanması talep edildi. Mahkeme, Olağanüstü Genel Kurulun toplanması için yeterli delege imza vermiş mi? ve imzalar gerçek mi? hususunda inceleme yapmaktadır. Bu incelemeleri yapan 12.Sulh Hukuk Mahkemesi Olağanüstü Genel Kurulun yapılmasını ve talep doğrultusunda gündemi belirleyerek delegelere çağrı yapması için “Çağrı Heyeti Atanmasına” karar vermiştir.

Genel Merkez 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu karara itiraz ederek temyiz etmiştir. 4 Genel Başkan adayı Çağrı Heyeti ile görüşerek Yargıtay'a intikal etmiş ve karar henüz kesinleşmemişken; Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da toplamaya çalıştılar.

Bu sırada Genel Merkeze yakın diğerler delegelerde bulundukları bölgelerdeki mahkemelere başvurarak 12.Sulh Hukuk Mahkemesince alınan kararın yürütülmesinin durdurulması için ayrıca davalar açıldı ve Yargıtay aşamasında olan konuda 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu kararın yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi.

 

Yargıtay aşamasındaki kesinleşmemiş karardan ve diğer mahkemelerin 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu kararın yürütmesinin durdurulması kararı sonrası Emniyet Güçleri “Tüzük değişikliği ile ilgili Olağanüstü Genel Kurulun yapılmasına” engel oldu.

Geçtiğimiz gün Yargıtay 18. Dairesi; 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin; tüzük değişikliği ile ilgili olağanüstü genel kurulun toplanmasının yapılmasına ilişkin kararı onadı.

Bunun üzerine MHP Genel Merkezi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu toplayacaklarını ve Genel Başkanın da aday olduğunu açıkladılar.

Parti Genel Merkezi; bu aşamadan sonra Tüzük değişikliği yapılmadan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu hukuk içinde toplayamaz.

Öncelikle 3 kişilik Çağrı heyeti; Tüzük değişikliği ile ilgili Genel Kurulu toplamakla yetkilidir. Bu tüzük değişikliği ile ilgili Olağanüstü Genel Kurul Haziran ayı içinde yapılabilirler. Bu konuda Parti Genel Merkezi daha önce görevini yapmadığı için hiçbir şekilde dahli olamaz ve karışma yetkisi de yoktur.

Bugün tayin edilen 3 kişilik çağrı heyeti sadece tüzük değişikliği ile Olağanüstü Genel Kurulu toplamakla görevlidir. Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu toplanması konusunda herhangi bir yetkisi yoktur.

Şu anda görevli Genel Merkez Yönetimi; Tüzük değişikliği için toplanacak olağanüstü genel kurulda tüzükte istenen değişikliği yapıldığı takdirde gündemi de kendileri belirleyerek Seçimli Olağanüstü Kurulu Temmuz ayında toplayabilirler. 

Bilgin AKBAL

Elektrik Yük.Müh.